Indlæser

Fragt fra 45 kr ❤ Gratis levering til pakkeshop ved køb over 499 kr
Ordrer afgivet inden kl 17.00 afsendes så vidt muligt næste morgen (hverdage)

Køkkenredskaber m.m.

Køkkenredskaber m.m.

Bæredygtige ting til køkken og hverdagen

Bambus

Bambus er en plante, der vokser meget hurtigt, 4-6 år, hvorfor bambus giver hurtigt udbytte, og et landområde kan give større udbytte over en given periode, end hvis der havde været dyrket andre træsorter. 
Bambusplanten sætter selv nye skud, når den bliver fældet. Dette vil den gøre i 60-80 år, og er således en interessant afgrøde, når man vil producere hurtigt og miljøvenligt.

Der findes tusindevis bambusarter og -sorter. De sorter, der er mest anvendelige i produktion vokser ikke i det europæiske klima, men må importeres fra Afrika eller Asien.

Bambusstænglen er hul, hvilket betyder, at hvas man skal lave massive genstande, fx skærerætter, skal man skære stænglen op i tynde stave på ca. 10 mm, som derefter limes sammen. Mængden og typen af lim, der anvendes har betydning for, hvor bæredygtigt det endelige produkt er.
 

Oliventræ

Lækre produkter af oliventræ, håndlavet af dygtige håndværkere i Middelhavsområdet.

Disse smukke træprodukter er hver især lavet af et enkelt stykke massivt oliventræ. Hver eneste ting er unik med sin egen struktur, mønster og glød. Alle produkter er håndlavede og håndskårne, hvorfor de må forventes at have små ”skønhedspletter” i form af små ujævnheder og hakker. Dette betragtes ikke som fejl, men er med til at give det enkelte produkt sjæl og charme.

Alle vores oliventræ-produkter stammer fra gamle oliventræer, som er fældet og erstattet af yngre træer, når de ikke længere giver oliven. 

Oliventræ er holdbart ”hardwood”, der har en behagelig aroma og anti-bakterielle egenskaber. Den naturlige lignin og garvesyre i træet forhindrer bakterievækst, hvilket gør det mere hygiejnisk end plast. Træet tåler ikke opvaskemaskine. Kan med fordel gives lidt olivenolie med jævne mellemrum for at tilføre træet fugt og glød.

Oliventræet har efter udskæringen fået en behandling med olivenolie, så det er 100% naturligt og sikkert til brug i forbindelse med fødevarer.

Smukt, enkelt og æstetisk…

Sortering: 
Antal vist pr. side: 

DKK 129,00

Pandoo bambus sugerør - cocktail

Korte sugerør af bambus - et alternativ til sugerør af plastik, glas og stål.Velegnede til brug i lave glas.Rengøres...

Tilføj til ønskeliste

DKK 129,00

Pandoo bambus sugerør - Longdrink

Lange sugerør af bambus - et alternativ til sugerør af plastik, glas og stål. Velegnede til brug i flasker og høje...

Tilføj til ønskeliste


Ønskelister
Nyheder
Colour Fouta - Ecru med turkise striber

Colour Fouta - Ecru med turkise striber

DKK 165,00

Mere
Siliana Colour Fouta - Pink

Siliana Colour Fouta - Pink

DKK 165,00

Mere
Siliana Colour Fouta - lys gul

Siliana Colour Fouta - lys gul

DKK 165,00

Mere
Siliana Colour Fouta - lilla

Siliana Colour Fouta - lilla

DKK 165,00

Mere